Dalfser Kunstlokaal

Ons Verhaal

Het Dalfser Kunstlokaal is ontstaan in 2015 op initiatief van Henk Riezebos. Zijn oude timmerwerkplaats aan de Julianastraat werd het thuis voor onze activiteiten.
In een rap tempo kwamen andere kunstenaars met plannen om hun eigen kunsten te delen met anderen. Zo ontstonden er startende workshops op allerlei gebied en deelnemers melden zich aan om kennis op te doen. Je ziet deelnemers opbloeien als ze hun eigen product aan anderen tonen.

Binnen een rap tempo, komt in Dalfser Kunstlokaal een culturele productie opgang van toneel, muziek en beeldende kunst. Ook het ambachtelijke smeden van ijzer komt weer in beeld.

Halverwege Corona is Dalfer Kunstlokaal begonnen de timmerwerkplaats duurzamer en veiliger te maken. Tevens wat achterstallig onderhoud in te halen.Nadat er weer zicht was op de horizon en alles weer mocht heb ik een plan geschreven welke kant het op zou moeten met Dalfser Kunstlokaal. Onze missie en visie staan sinds 2015 nog fier overeind. Centraal staat het opbouwen van een goede fundatie voor het Kunstlokaal. Dat begint dat met een rechtsvorming die het beste past bij Dalfser Kunstlokaal en dat is een stichting.
In maar 2023 deden we mee met een wedstrijd van provincie Overijssel. Deze wonnen we. Met onze missie en initiatieven hebben wij een nuttige invulling in de maatschappij. Deze positieve uitslag onderstreept dat. Met de beloning van deze prijsvraag hebben wij een stichting opgezet.

 

Onze Missie

De gezamenlijk missie van Dalfser Kunstlokaal is dat we het creatieve en het artistieke in de mens als persoonlijk individu te stimuleren.  Naast dagelijkse verplichtingen, is het zaak om goed met creativiteit om te gaan. Ieder op zijn eigen manier zodat je je eigen impressies en uitingen kwijt kunt.

Dat kan bij het Dalfser Kunstlokaal.

Dalfser Kunstlokaal werkt met een “No waste” missie.  Dat houd in dat milieu zo weinig mogelijk belast word met het produceren van afval. Vooraf een activiteit word er gekeken wat we kunnen doen om geen afval te produceren. Beseffende dat we planeet aarde bewonen. En dat we er heel zuinig op moeten zijn.

Organiseren

Het is mogelijk om het Dalfser Kunstlokaal te gebruiken voor bijvoorbeeld:

Creatieve workshops

Productie van decors,Kleding. Licht en geluid.

oefen sessies organiseren voor toneel of musical 

muzikale repetities van bands 

maatwerk voor besloten kleine groepen (familie,collega,s,vrienden)


Het Dalfser kunstlokaal is voor groepen tot ongeveer max 12 personen. grotere groepen worden verdeeld.

Scroll naar boven